Certificeringen weer met succes verlengd

VCA/VEILIGHEID
Een basisvoorwaarde voor het werk is een veilige werkomgeving. Wepro vindt het belangrijk te borgen dat haar collega’s een veilige werkplek hebben. Wepro werkt hiervoor met de VCA* (1 ster) certificering: een systeem dat erop toeziet dat onze organisatie veiligheid in de werkomgeving serieus neemt en adequaat invult en volgt.

Begin dit jaar vond het eerste deel van de jaarlijkse audit plaats, dit keer voor verlenging van ons certificaat voor 3 jaar. Door de Corona maatregelen konden we de audit niet volledig doorlopen en werden de gebruikelijke vier projectbezoeken uitgesteld tot in mei 2021.

Vorige maand was het zover, maar waren de bezoeken op projectlocaties helaas nog steeds niet mogelijk. Daarom hebben twee zogeheten remote-bezoeken plaatsgevonden waarbij de auditor met een tweetal collega’s heeft gesproken over veiligheid op de werkvloer en de bijdrage van Wepro hierin. Sven de Haan en Demian de Keijzer, nogmaals dank voor jullie bijdrage hierin!

Volgende maand staan de laatste twee projectbezoeken op de planning en dan wordt de audit officieel afgerond. We zijn blij te kunnen vermelden dat we de audit tot dusver weer goed doorlopen hebben en hebben alle vertrouwen dat we onze verlenging op dit punt veilig stellen!

DUURZAAMHEID
Zoals te lezen in de duurzaamheidsspecials van de nieuwsbrief heeft Wepro duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan. Om hier richting aan te geven, werkt Wepro met de CO2-Prestatieladder: een certificering waarmee je je uitstoot in kaart brengt, besparingsmogelijkheden creëert en je steentje bijdraagt in de keten.

Begin deze maand was het ook voor dit certificaat tijd om de certificering weer te verlengen. Samen met de auditor is gekeken naar de uitstoot van Wepro, de genomen acties, de behaalde resultaten, de nieuwe doelstellingen en natuurlijk het zeer positief ontvangen initiatief van Wepro in de vorm van de e-learning over duurzaamheid. We zijn trots te kunnen vermelden dat ook deze audit weer goedgekeurd is en ook dit certificaat voor de nieuwe norm afgegeven wordt!

Daarin blijft continu verbeteren een belangrijke basisvoorwaarde; dit betekent dat we steeds op zoek zijn en blijven naar verbeteringen ten aanzien het gehele energieverbruik. Heb je suggesties en wil je graag meedenken, laat het ons weten op CO2@wepro.nl. Onze oproep blijft gelden.