Update Wepro oktober 2021

Inmiddels is de zomerperiode weer voorbij. Dit jaar liet het weer in Nederland ons wat in de steek, hoewel de nazomer toch best aardig genoemd mag worden. Gelukkig was er voor iedereen wat meer ruimte om er op uit te trekken en wat bij te komen na een bijzondere en toch ook wel onwennige laatste anderhalf jaar.

Op dit moment is de herfst aangebroken en zien we dat de natuur de gebruikelijke veranderingen ondergaat. Hoe anders is dat binnen Wepro! Ons resultaat in 2021 laat zich vooral samenvatten in slechts één woord: stabiel.

Het aantal projecten is het gehele jaar op eenzelfde niveau gebleven. Dit betekent niet dat er geen beweging is geweest. Zoals elk bedrijf kent ook Wepro in- en uitstroom van collega’s. Deze is in 2021 nagenoeg gelijk aan elkaar en dat was in 2020 helaas wel anders. Door Corona vielen veel projecten soms zelfs letterlijk direct stil en kenden we veel collega’s zonder project. Daar lag vorig jaar vanaf maart onze hoogste prioriteit, waardoor de instroom lager is geweest dan in normale jaargangen. Het gevolg is dat we in 2020 wat hebben ingeboet op het aantal collega’s.

In 2021 houden we het aantal collega’s stabiel, is de zogeheten leegloop weer terug op normaal niveau (af en toe een collega tussen 2 projecten). 2022 zal dan ook in het teken komen te staan van verder herstel en dus groei. Hoewel groei niet persé het hoofddoel hoeft te zijn, is het wel wenselijk om weer in omvang toe te nemen, zodat we enerzijds meer projectmogelijkheden en actieve opdrachtgevers kennen; anderzijds om daarmee meer mogelijkheden te verkrijgen om onze ambities in ontwikkeling van collega’s op hoog niveau te houden en liefst verder uit te breiden.

Daarover gesproken ben ik trots dat we in juni 2021 mede door de versoepelingen weer vol gas konden geven binnen de Wepro Academy. Met rekenschap van de spelregels zijn maar liefst 7 groepstrainingen gestart:

  • Projectmatig werken voor engineers: de 3e groep inmiddels en een aanrader voor elke engineer
  • Interpersoonlijke vaardigheden: de 5e groep in de Wepro historie en louter positieve reacties én concrete ontwikkeling bij de deelnemers
  • Verdiepingstraining interpersoonlijke vaardigheden (primeur en ook deze training zeer positief ontvangen met overigens dezelfde trainers die ons goed kennen)
  • Aandrijven en besturen: een 8-daagse training waarin elke dag een ander onderwerp centraal staat, met verschillende specialistische trainers.
  • Vorm- en plaatstoleranties: voor de 8e keer alweer. Praktisch toepasbare training waar veel tekenaars en constructeurs in het dagelijks werk veel mee te maken hebben).
  • NEN 61439: de internationale norm voor schakel en verdeelinrichtingen en deze dag is met name voor onze elektrotechnische collega’s een must do.
  • Werktuigbouwkunde voor Elektrotechnici: een training specifiek voor onze installatietechnische collega’s).

Noot: voor meer informatie over de inhoud van al deze trainingen kun je uiteraard terecht bij je projectcoördinator. Ook heeft Wepro een opleidingsgids waarin al onze groepstrainingen zijn beschreven. Vraag deze gerust even op bij je projectcoördinator.

En dit zijn dus “slechts” onze klassikale Wepro-trainingen die we op onze eigen trainingslocaties organiseren.  Daarnaast zijn er uiteraard ook nog diverse collega’s die via open trainingen werken aan kennisverrijking en dus persoonlijke ontwikkeling. Zo is steevast 70% van onze populatie op een of andere manier met ontwikkeling bezig en dat doet ons deugd en mogen we gerust als onderscheidend betitelen.

Niet voor niets staat in onze missie en visie de ontwikkeling van onze collega’s bovenaan vanuit een duurzame gedachte. Duurzaam kent binnen Wepro een tweeledige betekenis. Naast continuïteit vanuit de leefbaarheidsgedachte die Wepro nadrukkelijk nastreeft, is onze ambitie ook om onze collega’s zo lang mogelijk te binden, door ervaring en vaardigheden te laten opdoen via projectmatige inzet bij onze opdrachtgevers. Dit gecombineerd met kennisoverdracht via de Wepro Academy en vakgroepoverleggen maakt ons uniek.

Igor Bömer
Commercieel Directeur