Werkgeverschap bij Wepro

In de vorige nieuwsbrief gaf ik aan hoe fijn het is dat wij in 2021 weer gestart zijn met het ontwikkelen van onze collega’s via de diverse programma’s! Aanvankelijk nog vooral op digitale wijze (online). Gelukkig komt er steeds meer licht aan de spreekwoordelijke horizon en stellen de versoepelingen ons meer en meer in staat om weer verantwoord LIVE te trainen.

Onze nieuwe en ruime trainingslocatie in Almelo is zeer recent eindelijk in gebruik genomen  en wordt de komende maanden ook weer vaker benut voor een groepstraining binnen onze Wepro Academy. Vanzelfsprekend als alle positieve ontwikkelingen met betrekking tot het virus zich blijven voordoen.

Kortom, we pakken de draad verder op, geheel in lijn met onze visie, waarin de ontwikkeling van onze collega’s centraal staat.

Het doet mij in dit kader dan ook deugd om jullie te kunnen melden dat we mede naar aanleiding van het succes van de basistraining ‘Projectmatig werken voor Engineers’ de vervolgopleidingProjectmanagement” hebben samengesteld.

Deze zal zijn vuurdoop krijgen in september 2021! Deelname is mogelijk wanneer je de basistraining hebt gevolgd, ofwel op dan wel dicht tegen het niveau van projectmanagement actief bent. Je leert kennismaken met de diverse methodieken van projectmanagement en een onderdeel is het schrijven van een projectplan. Heb je interesse en wil je het programma ontvangen? Vraag deze aan bij je projectcoördinator of klik kier om de flyer te downloaden.

De eerste verdiepingstraining ‘Interpersoonlijke Vaardigheden’ uitgevoerd door onze opleidingspartner Wortelboer, heeft onlangs ook plaats gevonden. Er zijn naar aanleiding van jullie wensen twee modules opgesteld.

In de eerste module is de focus gelegd op het omgaan met conflicten, eigenaarschap en initiatief nemen. Naast uitleg en toelichting wordt vooral ook geoefend met deze thema’s onder leiding van Fred Rutting, inmiddels voor velen een bekend en vertrouwd gezicht. Fred kan zich goed verplaatsen in verschillende situaties, die bij ons voorkomen. De collega’s die aan deze eerste module hebben deelgenomen, waren allemaal erg enthousiast! In het najaar zal ook module 2 plaatsvinden.

Binnenkort start ook weer een volgende groep collega’s aan de basistraining  Interpersoonlijke Vaardigheden. Ongetwijfeld krijgen ook hier de deelnemende collega’s weer veel handvatten aangereikt om zelf mee aan de slag te gaan en hoe dit richting een ander in te zetten.

De komende maanden worden er ook weer diverse technische trainingen afgerond, zoals ‘Maakbaarheid’, ‘Functioneel toepassen van Materialen’ en ‘Machineveiligheid’ Al deze collega’s krijgen aan het einde van de training namens Wepro en onze samenwerkingspartner Mikrocentrum een certificaat.

Het mag duidelijk zijn, Corona heeft weliswaar de wereld enige tijd in zijn greep gehad en nu nog steeds, toch gaat het ontwikkelen van mensen gewoon door. Liefst zonder maatregelen en indien dit even toch niet kan, zijn we inmiddels goed toegerust op alternatieve wijzen.

Na de zomer zetten we het ontwikkelen via de Academy voort. Raadpleeg ook de meeste recente versie van onze opleidingskalender met alle groepstrainingen uit de Wepro Academy. Deze is terug te vinden op onze website https://werkenbijwepro.nl/carriere/wepro-academy/.

Wil je je aanmelden voor een van deze groepstrainingen of meer informatie? Neem dan uiteraard contact met ons op via jouw projectcoördinator of met de afdeling HR via academy@wepro.nl

Amanda Bodewes
HR Manager