Yes, wij zijn weer aan het trainen!

Hoe fijn is het dat wij verder kunnen met het ontwikkelen van jou als collega! Niet voor niets onze belangrijkste pijler en een belangrijk onderdeel van onze missie.  In 2020 heeft ontwikkeling in de vorm van groepstrainingen, vakgroepoverleggen ed. vrijwel stilgelegen. Iets wat ons helemaal niet past. De huidige groepstrainingen worden dan ook online gegeven en iedereen heeft hierin zijn draai inmiddels gevonden. Toch kunnen we niet wachten om eindelijk LIVE gebruik te kunnen maken van onze nieuwe trainingslocaties in Almelo & Leusden!

In januari is de groepstraining ‘Projectmatig werken voor Engineers’ van start gegaan. Dit is een meerdaagse groepstraining die al diverse keren door Wepro in samenwerking met onze opleidingspartner Mikrocentrum is georganiseerd. Begin april is alweer de laatste dag van deze training en de volgende groep is ook alweer vrijwel compleet. Dus heb je interesse in deze training? Geef je dan snel op bij jouw Projectcoördinator!

Vanwege het succes van de groepstraining ‘Projectmatig werken voor Engineers’ en het feit dat onze collega’s zich verder ontwikkelen op de projecten, is een vervolgprogramma in de maak. Daarin staat het verder professionaliseren van projectmanagement centraal, waarbij deelnemers aan de hand van theorie en de eigen projectervaringen een projectplan zullen schrijven. Hierin komen alle aspecten van projectmanagement uitgebreid en vooral praktisch aan bod. Zodra het programma definitief gereed is, zullen we hier meer over delen.  Een mooie ontwikkeling, zowel voor onze collega’s als ook voor de organisatie Wepro!

In februari jl. vond de 2-daagse groepstraining ‘Vorm en Plaatstoleranties’ plaats. De feedback van onze deelnemers over deze training laat zich omschrijven met “goed”.  Er is voldoende ruimte om praktijkvoorbeelden door te nemen. Iets wat inmiddels het handelsmerk lijkt te worden van onze Academy. Bovendien was de trainer inhoudelijk sterk, ging hij uitgebreid in op de gestelde vragen en kon daarnaast de stof op een duidelijke manier online overbrengen.

Het volgen van trainingen is natuurlijk niet het enige wat wij verstaan onder het ontwikkelen van collega’s. Jouw ontwikkeling binnen Wepro laat zich samenvatten in het Talent Ontwikkel Model (TOM). Overigens, deze staat ook op onze site www.werkenbijwepro.nl/carriere.

In de eerste 6 maanden na indiensttreding staat het vormgeven van je ontwikkelplan daarin centraal. Hierin wordt zoals bekend een Talentenscan afgenomen en ga je aan de slag met je Persoonlijk Ontwikkelplan (POP).

Nieuw en als aanvulling hierop organiseren wij vanaf dit voorjaar POP workshops. Het vormgeven van een POP formulier blijkt in de praktijk soms lastiger dan gedacht, daarom ondersteunen wij vanuit HR jou en je Projectcoördinator in de totstandkoming van jouw POP. Elke nieuwe collega zal voortaan direct worden ingepland voor deze POP-workshop. Voor onze collega’s die al in dienst zijn, bekijken we samen waar deze behoefte nog aanwezig is.

Ook nieuw vanaf april 2021 is dat elke collega in de eerste 4 weken na indiensttreding een KICKOFF bijeenkomst zal bijwonen. In deze welkomstbijeenkomst nemen we nieuwe collega’s mee in wat we bij Wepro allemaal doen en leert men ook andere nieuwe collega’s kennen. Voorlopig zijn we genoodzaakt deze bijeenomst digitaal te organiseren, zodra het kan is het de bedoeling om dit LIVE te doen plaatsvinden.  Uiteraard en vanzelfsprekend betrekken we hierbij ook een aantal ervaren collega’s hier bij, zodat onze nieuwe collega’s een warm welkom krijgen en tevens een goed beeld van de sfeer en cultuur binnen Wepro. Want cultuur maken we samen en kunnen we dus ook het beste zelf uitdragen!

Kortom, er zijn weer veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van werkgeverschap. Iets waar ik als HR Manager me met genoegen op verheug!

Amanda Bodewes

HR Manager