Project Description

Nimatech is een bedrijf wat zich bezig houdt met praktische en nuttige oplossingen voor de straatmaker en hovenier. De bestratingsmachines horen tot de hoofdproducten zoals de Hunklinger bestratingsklemmen en Nimatech Vacuüm producten. Naast deze machines worden er allerlei andere machines en hulpstukken aangeboden op dit gebied.

Voor het leggen van stalen rijplaten heeft de klant de beschikking over een vrachtwagen met autolaadkraan welke is uitgerust met een rijplatenklem in combinatie met zuignappen. Ten behoeve van het verhogen van de productiviteit (TCO), veiliger werken en het beperken van slijtage van het rubber was het voor de klant noodzakelijk geworden de rijplaten op een grotere breedte aan te kunnen zuigen.

Wepro Nimatech Truck 2Nimatech 3Klantwens was bovendien dit zo veel mogelijk automatisch te doen zonder dat de chauffeur hiervoor van zijn kraan hoeft te komen en op deze manier maximale tijdswinst te bereiken.

Om dit mogelijk te maken is een hydraulisch uitschuifbare evenaar ontwikkeld. Om de zuignappen niet van de evenaar te hoeven demonteren en optimaal gebruik te maken van de laadruimte is het nodig deze in rustpositie rechtop te zetten, deze stand wordt automatisch bereikt als de evenaar volledig ingeschoven wordt.

Deze ontwikkeling in combinatie met een RotaQ snelwisselsysteem zorgt voor een unieke combinatie op de markt.

Binnen dit project heeft Wepro de volgende bijdrage geleverd:

Vertalen van de klantwens naar een slim ontwerp. Tot stand gekomen door goed overleg tussen klant, vertegenwoordiger, werkplaats en engineer. Engineeren van hydraulische uitschuifbare evenaar. Uitbesteden van werk aan derden, controle op, en terugkoppeling vanuit productieproces. Waarborgen van de kwaliteit van het eindproduct.

Gebruikte technieken: Projectengineering, Solid Works

Wij vertellen je graag meer!

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je wellicht meer wilt weten over dit mooie project, of wat wij mogelijk voor jou kunnen betekenen. Onze collega’s regio Noord beantwoorden graag al jouw vragen. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 0522 242 402.