Project Description

Voor het project Renovatie Stuwensemble Nederrijn en Lek moet een tijdelijk keermiddel worden geplaatst, zodat de vizierschuif kan worden vervangen. Er wordt aan dit project gewerkt in samenwerking met engineers van BSB staalbouw en Wepro.

De Stuwensembles die gerenoveerd moeten worden, zorgen ervoor dat het waterpeil op de Rijn wordt gereguleerd. Zonder deze stuwensembles zou de scheepsvaart op de rijn zeer moeilijk verlopen. Er zijn drie van deze stuwen geplaatst en deze bevinden zich in Amerongen Driel en Hagestein. De Stuwensemble in Hagestein is een rijksmonument en dit betekent dat hier zoveel mogelijk moet worden gerenoveerd. Voor de overige twee stuwen mag meer worden vervangen.

Wepro levert een bijdrage aan het ontwerpen van hulpconstructies voor het tijdelijk keermiddel en het engineeren van mogelijke hijsmiddelen. Dit zorgt ervoor dat het plaatsen van het tijdelijk keermiddel eenvoudiger verloopt. Voor het engineeren van deze hulpmiddelen word gebruik gemaakt van Autodesk Inventor. Daarnaast moeten er in de landhoofden nog trappen en bordessen worden geplaatst. Ook deze zijn met behulp van Inventor ontwikkeld.

Het is een bijzonder project omdat de stuwensembles zeer belangrijk zijn voor zowel Nederland als Duitsland, om zo de binnenvaart in stand te houden. Daarbij is één van de stuwensembles een rijksmonument.

Wij vertellen je graag meer!

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je wellicht meer wilt weten over dit mooie project, of wat wij mogelijk voor jou kunnen betekenen. Onze collega’s regio Noord beantwoorden graag al jouw vragen. Je kunt ons bereiken op telefoonnummer 0522 242 402.