WEPRO WERKGEVERSCHAP

We gaan eerst even terug naar 15 maart 2020. Toch nog onverwacht was daar ineens de intelligente lockdown en veranderde de wereld binnen een mum van tijd. Een verandering met grote impact, zo ook voor Wepro. Niet alleen doordat opdrachtgevers projecten onderbraken of opzegden. Ook de Wepro Academy kwam volledig tot stilstand. Terwijl ontwikkelen één van onze belangrijkste speerpunten betreft!

Doordat de trainingen van de Wepro Academy fysiek en in groepsverband plaatsvinden, zijn deze na 15 maart 2020 vanwege de lockdown allemaal tot nader order opgeschort. Dit betekende overigens niet dat er niets aan ontwikkeling gedaan is. In samenwerking met onze opleidingspartners en een aantal collega’s van Wepro hebben we diverse webinars georganiseerd over uiteenlopende onderwerpen.

Hoewel het virus nog zeker niet getackeld is, zijn de maatregelen inmiddels versoepeld en zijn ook onze trainingslocaties ingericht op de 1,5 meter afstand. Het positieve gevolg hiervan is dat we de onderbroken trainingen weer deels hebben voortgezet. Zo is begin september de training ‘Functioneel toepassen van Materialen’ afgerond en hebben 11 collega’s hun certificaat mogen ontvangen.

Ondanks de crisis en het hardnekkige karakter van het virus hebben wij onze blik vooral weer gericht op de toekomst na de crisis. In de volle overtuiging dat we binnen niet al te lange termijn ook weer terugkeren naar een bekende en vertrouwde situatie. Daarmee doelen we niet alleen op een wereld van (economische) groei en grote behoefte aan ondersteuning op projecten. Met volop kansen voor Wepro en haar medewerkers. Maar ook een wereld waarin we elkaar weer kunnen treffen in grotere groepen. Dus ook de bekende feesten en activiteiten wat ook een bepalend en vertrouwd beeld is binnen de Wepro cultuur. En niet in de laatste plaats het voortzetten van ontwikkeling en opleiding.

Daarover gesproken, op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de opleidingskalender 2021. Deze is definitief beschikbaar begin oktober 2020. Uiteraard word je hierover in de contacten met je projectcoördinator geïnformeerd, je kunt de opleidingskalender ook altijd op de website https://werkenbijwepro.nl/carriere/wepro-academy/ raadplegen.

Nieuw is dat we naast de opleidingskalender ook een opleidingsgids uitbrengen. In de opleidingsgids vind je de inhoud van elke training terug. Inclusief een aantal quotes van collega’s die hebben deelgenomen. De opleidingsgids is zodra gereed op elke vestiging te verkrijgen. Mocht je de informatie digitaal willen ontvangen, dan hebben wij per training een digitale brochure. Deze zijn op te vragen via je projectcoördinator of via de afdeling HR (pz@wepro.nl).

Er komen nieuwe trainingen aan!

Al twee jaar verzorgen wij de training ‘Interpersoonlijke Vaardigheden’ in samenwerking met Wortelboer trainingen. In deze training leer je jezelf beter kennen waardoor je gemakkelijker kunt afstemmen, aansluiten en verbinden op en met anderen. Vanuit deze basis werk je vervolgens aan de ontwikkeling van je interpersoonlijke vaardigheden. Er wordt daarbij vooral een praktische vertaalslag gemaakt naar jouw dagelijkse praktijk, zodat je er de volgende dag gelijk iets aan hebt.

Deelnemende collega’s geven steevast aan dat ze door deze training beter weten hoe ze bepaalde situaties aan moeten gaan op basis van hun eigen vaardigheden. Ook van opdrachtgevers krijgen wij positieve feedback nadat een collega deze training heeft gevolgd. Dat zijn natuurlijk prachtige berichten.

Door het succes van deze training en met name op basis van de aangegeven wens en behoefte bij collega’s hebben wij de afgelopen periode een vervolgtraining ontwikkeld. In 2021 gaat Wortelboer trainingen twee dagtrainingen aanbieden, namelijk ‘Eigenaarschap en initiatief & Overtuigen en beïnvloeden’ en ‘Besluitvaardigheid en zelfvertrouwen & Omgaan met conflicten”. Tijdens deze training leg je de focus op deze competenties waardoor je nog meer verdieping pakt. Ook deze trainingen zijn zoals te doen gebruikelijk zeer praktisch ingesteld zodat je er daarna gelijk mee aan de slag kunt! In oktober komt ook hier meer informatie over beschikbaar.

Kortom, hoewel we in een bijzonder en ietwat vreemd jaar vertoeven, zijn we achter de schermen volop bezig met de ontwikkeling en continuïteit van ons mooie bedrijf én ieder individu.

Tenslotte, heb je een opleidings- of ontwikkelvraagstuk? Dan kun je altijd terecht bij je projectcoördinator of bij mij via abodewes@wepro.nl.

Amanda Bodewes, HR manager Wepro ingenieursbureau